Marks & Kattens Garn


Företagets grundare Gustaf Werner föddes i Bollebygd år 1859. Efter studier utomlands och praktik i äldste broderns textilrörelse registrerades firman Werner & Carlström den 1 April 1885. Werner & Carlström är ursprunget till Marks & Kattens.
Redan från början marknadsförde Gustav Werner sina garner under varunamnet Kattens, företagets logotyp var den lilla kattungen som ”harmoniskt leker med garnnystanet medan mor idogt stickar för familjens behov”.
Genom förvärvet av firman August Johansson Mark & Co i slutet av 1800- talet tillfördes varunamnet Marks med anknytning till sjuhäradsbygdens textila traditioner.
Varumärket Marks & Kattens föddes.

Idag 130 år senare arbetar vi fortfarande med samma grundtanke som Gustav Werner och hans medarbetare hade nämligen, Garn Mönster Idéer.

Garn
Texten ”Ett kvalitetsgarn från Marks & Kattens” står än i dag på våra banderoller och vi menar det verkligen. Våra inköpare besöker regelbundet fabrikerna för att säkerställa att tillverkningen sker med största noggrannhet. När vi gör vårt urval, så är kvalitet alltid högst upp på agendan.

Mönster
Idag är design en viktig komponent till att sälja handarbeten. Våra designers gör både broderi design och design för stickat/virkat. När man arbetar med en design ifrån Marks & Kattens så skall man känna igen sig och känna trygghet i att designen är tidsenlig och korrekt.

Idéer
Kraften att skapa har funnits i alla tider. Det är vår uppgift att driva marknaden för handarbete framåt. Detta gör vi genom att utveckla nya och spännande produkter för handarbete.
Ibland är det mer rätt att hålla sig till väl kända tekniker, vår tillverkning av egna broderisatser sker fortfarande hos oss i Mölndal med ungefär samma teknik som i slutet på 1800- talet. Känslan av att arbeta med kvalitet går aldrig att byta ut…


Marks&Kattens Ull fran sverige